İnternet sitesi nasıl açılır? 8 maddede internet sitesi nasıl kurulur?

14/01/2020 admin

İnternet sitesi nasıl açılır? 8 maddede internet sitesi nasıl kurulur?

İşletmeniz için tamamen işlevsel bir internet sitesi oluşturmak için 8 basit adımımızı izleyin

İnternet sitesi nasıl açılır?, internet sitesi nasıl kurulur? bu sorular bir zamanlar bir zamanlar herkesin dilindeydi. Bir zamanlar çok az işletmenin internet sitesi vardı. Bazı şeyler yıllar içinde değişmiş olabilir, ama yakın zamana kadar bile kurumsal bir web sitesi oluşturmak çok büyük maliyetlere sebep olabiliyordu.

Şimdi, geçmişe göre daha iyi bir zamandayız: bir kurumsal internet sitesi açmak çok daha uygun fiyatlara çıkabiliyor. 

Bu, elbette, kurumsal bir internet sitesine sahip olmamanın büyük bir dezavantaj olduğu anlamına gelir. Endişelenmeyin – bu makale, endüstriniz ne olursa olsun, harika görünen ve iyi çalışan bir web sitesi oluşturmak için ihtiyacınız olan tüm araçları verecektir. Bu makalede internet sitesi nasıl açılır?, internet sitesi nasıl kurulur? vb. sorulara açıklık getirmeyi planladık.

İşte ele alacağımız 8 basit adım:

8 Kolay Adımda internet sitesi açılır? 

  1. Alan adı alma
  2. Kişiselleştirilmiş bir işletme e-posta adresi edinin
  3. İnternet sitesi kurmak için bir web tasarım ajansı seçin
  4. Bir tasarım seçin
  5. İşletme web sitenizi içeriğinizle doldurun
  6. Ekstra işlevsellik için uygulamalar ekleyin
  7. Sitenizi arama motorları için optimize edin
  8. Yayınlayın!… Ardından izleyin, ayarlayın ve güncelleyin

Bu adımlar sakın gözünüzü korkutmasın, detaylı bir şekilde açıklayacağız.

1. Adım: Bir alan adı alın

İnternet sitesi açarken alan adı satın almak ilk yapacağınız iştir. Alan adı, web sitenizin benzersiz adresidir.

İşletmelerin, işletme adlarıyla aynı alan adlarına ( google.com gibi) sahip olması çok yaygın olsa da, henüz alınmadığı sürece istediğiniz metin ifadesini eklemek için bir alan adı seçebilirsiniz.

Örneğin, bizim web sitemizin alan adı www.karsiyakawebtasarim.com’dur . İşletmeler için alan adınızın yaptıklarınızla nasıl alakalı olacağını düşünmek önemlidir. Bu, siteniz hakkındaki ilk izlenim açısından önemlidir.

Kendi alan adınızı almanın iki maliyeti vardır:

  1. Alan adı satın almanın maliyeti
  2. Alan adınızı her yıl kayıtlı tutmanın maliyeti.
Yararlı bilgiler: Çoğu web tasarım ajansı ilk yıl için alan adını ücretsiz olarak vermektedir. Karşıyaka web tasarım ofisi olarak bizde ilk yıl için alan adı ve hosting ücreti talep etmemekteyiz.

Alan adları hakkında bazı SSS’ler:

S: Alan alanı adını nereden alabilirim?

Y: Popüler alan adı sağlayıcıları arasında GoDaddyihs.com.tr veya netdirekt.com.tr bulunmaktadır.

S: Alan adları hakkında nereden daha fazla bilgi edinebilirim? Örneğin, alan adımı nasıl seçebilir, satın alabilir ve kaydedebilirim?

Y: Portakal Dijital Çözümler sitesinde bu konu hakkında yazılmış makaleyi okuyabilirsiniz.

2. Adım: Kişiselleştirilmiş bir işletme e-posta adresi edinin

İnternet sitesi açmanın nedenlerinden biride kurumsal bir görüntü elde etmektir. Bu nedenle internet sitesi nasıl açılır? sorusunu düşünürken kurumsal e-posta adresi unutulmamalıdır. İşletmenizin daha profesyonel ve yerleşik görünmesini sağlamak için özel bir işletme e-posta adresine ihtiyacınız olacaktır. Örneğin, adiniz@isletmeniz.com anında işletmenizin adınız@gmail.com’dan daha köklü ve güvenilir görünmesini sağlar .

İşletme e-posta adresleri için en yaygın biçim aslında işletme alan adınızı kullanır.

Örneğin, e-posta adresimiz bilgi@karsiyakawebtasarim.com’dur .

Özel bir işletme e-posta adresi almak hızlı, ucuz ve oldukça kolaydır. Tavsiyemiz , Google tarafından desteklenen G Suite’i kullanmanızdır .

internet sitesi nasıl açılır?

internet sitesi nasıl açılır?

Kişiselleştirilmiş bir e-posta adresiniz dışında, temelde işletmeler için tercih edilen mail hizmeti Gmail’dir. Gmail’in kullanıcı dostu arayüzünü, güvenilirliğini ve güvenliğini elde edersiniz, fiyatlar her e-posta adresi için ayda 6 ABD dolarından başlar.

Yararlı bilgiler: G Suite, önerilen web sitesi yapımcılarımızdan bazılarıyla tamamen entegredir. Bu web sitesi oluşturucularından birini kullanmayı seçerseniz, kendi kişiselleştirilmiş iş e-posta adreslerinizi oluşturmanızı kolaylaştırırlar – G Suite’e ayrıca kaydolmanız bile gerekmez.

3. Adım: Bir web tasarım ajansı seçin

Şimdi, en önemli adımlardan birine: İnternet sitesi nasıl açılır veya kurulur sorusunun cevabı iyi bir web tasarım ajansı bulmaktır.

Bu noktada doğru web tasarım ajansını seçerken ‘tek beden herkese uyar’ çözümü olmadığını belirtmek önemlidir. Farklı işletmelerin çok farklı ihtiyaçları olacak – örneğin, yeni ve modaya uygun bir restoran, küçük bir hukuk firmasından tamamen farklı bir şey gerektirecektir.

Bir web tasarım ajansı seçmek kolay değildir. Örneğin İzmir’de 2025 bilişim firması faaliyet gösteriyor. Bu Türkiye’deki bilişim firmalarının %6.3’üne tekabül ediyor. Aralarında çok sayıda profesyonel ekip var ve aynı zamanda, düşük kaliteli projeler yapan insanlar da var. Peki doğru bir web tasarım ajansı nasıl seçilir? Öncelikle, ideal bir web tasarım ajansı için ana kriterleri belirlememiz gerekiyor. Makalenin tamamını okumak için tıklayın.

 

Size İzmir’de var olan bir kaç web tasarım ajansı hakkında bilgi verebiliriz.

1. Karşıyaka Web Tasarım ofisi

adres : https://karsiyakawebtasarim.com

2. Portakal Dijital Çözümler

adres : https://portak.al

3.Karşıyaka Web Tasarım Ajansı

adres : https://izmirwebtasarimajansi.com

4.Argo Yazılım

adres : https://argoajans.com

4. Adım: Bir tasarım seçin

Bir ziyaretçi Web sitenize girdiğinde dikkatini önce tasarım çeker. Eğer siteniz ilgi çekici değilse, kafa karıştırıyorsa veya kişiye yanlış mesajlar gönderiyorsa satışları artırmaktan çok onları korkutma olasılığınız daha yüksektir. İnternet sitesi kurarken kurumsal imajınız için tasarıma önem vermelisiniz.

Web Sitesi Tasarımı ile ilgili bilinen en yaygın yanlış anlayış “Sitene birkaç güzel resim at yeter” anlayışıdır. Fakat ne yazık ki, iş o kadar basit değil. Gerçekten harika bir Web Sitesi Tasarımı istiyorsanız, ziyaretçinin sitenize girdiğinde ne hissettiğini anlamalı, nasıl etkileşime sokacağınızı planlamalı ve aradıklarını kolayca bulup bulamayacaklarını öğrenmelisiniz. Bunlar gibi göz önünde bulundurmanız gereken çok şey var. Bunların hepsi Web sitenizin başarısını belirlemede çok önemli unsurlardır.

İnternet sitesi nasıl açılır

İnternet sitesi nasıl açılır

Web siteniz en güçlü Pazarlama Aracınızdır ve işletmenizin sanal dünyadaki penceresidir. İyi Web Sitesi Tasarımı’nın Online başarı için çok önemli olması nedeniyle, kesinlikle doğru yolu bulmanız zorunludur. Tasarımda çok sık karşılaştığımız ve ziyaretçilerin sitenizden etkilenmesini etkileyecek pek çok tasarım hatası vardır.

Makalenin geri kalanını okumak için tıklayın.

Sakın Bu 5 Tasarım Hatasını Web Sitenizde Yapmayın !

5. Adım: İşletme web sitenizi kendi içeriğinizle doldurun

Şimdi, internet sitenizi kurdunuz ve içeriğini değiştirerek ve fazladan sayfalar veya bölümler ekleyerek bu genel şablonu kendiniz yapma zamanı. İnternet sitesi nasıl kurulur? sorusunu geçtik İnternet sitemi kurdum site içeriğini nasıl doldurabilirim? sorusunu düşünme zamanı.

Sayfalar açısından, tüm işletme web sitelerinin aşağıdakilere ihtiyacı olacaktır:

  1. Güçlü bir ana sayfa. Ziyaretçiler yaptıklarınızı hızlı bir şekilde öğrenebilmeli ve diğer bölümlere sorunsuz bir şekilde gidebilmelidir.
  2. Bilgilendirici bir ‘Hakkımızda’ sayfası . İnsanlara hikayenizi anlatın ve ekibinizin resimlerini ekleyin.
  3. Net bir ‘İletişim’ sayfası. Müşterilerin sizi nerede bulabileceklerini ve size en iyi nasıl ulaşabileceklerini bilmeleri gerekir.

Birçok işletmenin aşağıdakilere de ihtiyacı olacaktır:

  1. Bir ürün / hizmet sayfası. En iyi yaptığınız şey hakkında konuşun ve varsa resimler ekleyin.
  2. Bir blog. Bu, uzmanlığınızı göstermenize, sitenizi güncel tutmaya ve sitenizin arama motorlarıyla iyi performans göstermesine yardımcı olabilir – ancak yalnızca düzenli olarak yayınlamayı taahhüt ederseniz.

Web sitemde çerez politikası bildirimi yapmam gerekiyor mu?

Şimdi rekabeti kontrol etmek için de iyi bir zaman. Başka web sitelerinde hangi sayfaları beğendiniz? Sizinkinde kaçırdığınız bir şey var mı? Kaçınılması gereken tuzaklar var mı? Web siteniz farklı görünmelidir, evet – ancak müşterilerinizin ne bulmayı beklediğini bilmek iyidir.

6. Adım: Ekstra işlevsellik için uygulamalar ekleyin

Artık internet sitenizi nasıl kuracağınızı öğrendiğiniz, sayfalarınızı hazırladığınız ve kendi içeriğinizle doldurduğunuza göre, bazı ekstra özellikler ekleme zamanı.

Bu, normalde üreticinin kendi uygulama pazarından ‘uygulamalar’ eklenerek yapılır, ancak bazıları yalnızca dahili özellikler sunar.

Ancak ekstra işlevsellik ile tam olarak ne demek istiyoruz? İşletme web siteleri için iyi çalışabileceğini düşündüğümüz kullanışlı uygulamalara ve özelliklere bazı örnekler:

  1. Formlar – Bu, müşterilerinize sizinle iletişim kurmanın alternatif bir yolunu sunar ve sorularınızı düzenlemenize yardımcı olur. İnsanları e-posta iletişimi için kaydolmaya da teşvik edebilirsiniz.
  2. Sosyal medya entegrasyonu – ister sosyal hesaplarınıza, ister gömülü bir Instagram galerisine veya canlı bir Twitter akışına bağlanan düğmeler şeklinde olsun, bunun için pek çok uygulama var.
  3. Çerez uyarıları – ziyaretçilerinizi verilerini nasıl kullandığınız konusunda şeffaf olun ve onlara bunu değiştirme seçeneği verin.
  4. Canlı sohbet – gerçek zamanlı olarak müşterilerinizle bağlantı kurmanın bir başka yararlı (ve giderek daha popüler) yolu. Bu konuyla ilgili makaleyi okumak için tıklayın.
  5. Google Haritalar – müşterilerinizin sizi bulmasına yardımcı olacak etkileşimli bir harita.
  6. Müşteri referansları – sitenizdeki müşteri yorumlarını ve referanslarını gösterin. Web sitenize sosyal kanıt eklemek güven ve dönüşümleri artıracaktır.

Ama bu gerçekten sadece buzdağının görünen kısmı! İnternet sitesi nasıl kurulur? sorusuna cevap bulduğunuzu umuyoruz.

7. Adım: Sitenizi arama motorları için optimize edin

Bu makalenin başlarında, bir blog eklemenin yararları hakkında konuştuğumuzda web sitenizi Google için cazip hale getirmeye kısaca değindik. Şimdi, siteniz için hangi SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) önlemlerini almanız gerektiğine ve nedenine çok daha ayrıntılı bir göz atacağız.

Görüyorsunuz, hepsi çok iyi ve güzel bir web sitesine sahip olmak ve müşterilerinizi sizinle bağlantı kurmaya teşvik etmek için çok önemli adımlar. Ayrıca müşterilerinizi kapınıza yönlendirecek etkileşimli bir Google Harita uygulaması bile ekleyebilirsiniz. Ancak müşterileriniz müşterileriniz google’da web sitenizi göremezse, arama motoru sonuçlarından hiçbirinde sizi bulamazsa çabalarınız boşa çıkacaktır.

Google’ın arama çubuğuna ‘instagram’da reklam vermek’ gibi bir arama terimi yazdığınızda, bulduğunuz sonuçlara ve sıralarına göre karmaşık bir algoritma karar verir. Bu algoritma çok sayıda faktörü göz önünde bulundurur (sayının 200’den yüksek olduğu bilinmektedir), ancak Google’ın web sitenizi işletmeniz için geçerli arama terimleri için alakalı ve yararlı olarak tanıdığından emin olmak için uygulayabileceğiniz bazı basit adımlar vardır. :

  1. Sitenizin hızlı bir şekilde yüklendiğinden emin olun

Kullanıcılar yavaş web sitelerini sevmez – tam olarak oluşturulması 3 saniyeden uzun sürerse çoğunluk sitenizi terk eder ve bu nedenle Google da bunu sevmez. Yüklediğiniz resimleri ‘sıkıştırdığınızdan emin olun – bu, görüntü kalitesinden ödün vermeden dosya boyutunu birkaç saniye azaltmanın kolay bir yoludur. Bunun için en sevdiğimiz araç tinypng.com dur

Sorunlu alanları belirlemek için sayfanızı ücretsiz bir sayfa yükleme hızı aracıyla (Google’dan PageSpeed ​​Insights‘ı seviyoruz) çalıştırın.

  1. Cep telefonunu unutma

Artık mobil cihazlardan masaüstünden daha fazla Google araması yapıldığından sitenizin daha küçük ekranlar için iyi bir şekilde yeniden biçimlendirilmesi çok önemlidir. Masaüstü sitenizin ‘mini’ versiyonu çok önemlidir; eğer tasarımınız mobil uyumlu değilse  Google kötü kullanıcı deneyimi nedeniyle sizi cezalandıracaktır.

  1. Anahtar kelimeler kullanın (az miktarda)

Anahtar terimlere dayalı olarak bulunmak istiyorsanız, insanların hangi terimleri aradığını bilmek ve bunları kendi içeriğinize dahil etmek mantıklıdır. Özellikle popüler aramaları tanımlamak için Google Ads Anahtar Kelime Planlayıcı gibi ücretsiz bir anahtar kelime bulucu kullanabilirsiniz.

Birkaç popüler (ve alakalı ) anahtar terim bulduğunuzda, bunların içeriğinize dahil edildiğinden emin olmanın zamanı gelmiştir. Burada dikkatli olun; bu terimlerden çok fazla bahsederseniz içeriğiniz zarar görünür ve Google ‘anahtar kelime doldurma’ nedeniyle sizi cezalandırır. Çok doğal değilse, iyi içerikler oluşturmaya devam edin ve Google’a güvenin – algoritması kelimenin tam anlamıyla her geçen gün daha akıllı hale geliyor!

En iyi SEO uygulamaları hakkında uzun, uzun bir süre devam edebiliriz, ancak Google’ın tüm sıralama faktörlerinin kalite ve kullanıcı deneyimine bağlı olduğunu bilmek önemlidir – bu yüzden buna öncelik verirseniz çok fazla yanlış gidemezsiniz.

8. Adım: Yayınlayın! … Ardından izleyin, ayarlayın ve güncelleyin

Her şeyin iyi çalıştığından emin olduğunuzda, arkadaşlarınız ve aileniz web sitesi oluşturma becerilerinizden etkilenir ve trafiğiniz yavaş bir damlamadan sabit bir akışa doğru yol alır, arkanıza yaslanın, rahatlayın ve güneşlenin…

… Ama çok uzun süre değil! Çünkü – size söylediğimiz için üzgünüz – ‘bitmiş web sitesi’ diye bir şey yoktur.

Yalnızca güncellemeleri takip etmeniz gerekmez – yeni blog gönderileri yükleme, yeni projeler veya yeni hizmetler ekleme, Hakkımızda sayfanızı yeni ekip üyeleri veya başarılarla güncelleme – aynı zamanda kullanıcıların sitenizi nasıl kullandığını izlemeniz ve deneyimlerini geliştirmek için adımlar.

Bunun için önerebileceğimiz üç araç var:

  1. Google Analytics
  2. Pingdom tools
  3. Optimizely
Yararlı bilgiler: Google Analytics’i mümkün olan en kısa sürede yüklemenizi öneririz.

Google Analytics

Öncelikle, sitenizi Google Analytics’e bağladığınızdan emin olun . Bu ücretsiz bir araçtır ve web tasarım ajansınız sitenize izleme kimliği olarak bilinen bilgileri eklemek için bir rehber sunacaktır, böylece Google Analytics sitenizin nasıl kullanıldığı hakkında veri toplamaya başlayabilir.

Aşağıdakileri bulmak için Google Analytics’i kullanabilirsiniz:

  • Kitlenizin kim olduğu, yani yaşları, cinsiyetleri ve konumları
  • En popüler sayfalarınız
  • Kişilerin hangi sayfalarda uzun süre kaldığını ve hangi sayfaların hemen çıktığı

Sitenizde ayarlamalar yapmak ve gelecekte nasıl içerik yapacağınızı bildirmek için bu tür bilgileri kullanabilirsiniz.

Pingdom tools

Web sitenizin yükleme hızını analiz etmenize yardımcı olmak için pingdom tools u  kullanabilirsiniz. Test, bir web sayfasının hızlı, yavaş, çok büyük ve benzeri şeyleri belirleyerek sitenizi daha hızlı hale getirmenize yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Hem uzmanlar hem de acemiler için faydalı bir araötır. Kısacası, web yöneticilerinin ve web geliştiricilerinin her yerde web sitesi performanslarını optimize etmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış kullanımı kolay bir araçtır. Pingdom, web siteniz için uygun maliyetli ve güvenilir çalışma süresi ve performans izleme sunar. Pingdom web sitelerini 7/24 test etmek ve doğrulamak için 70’ten fazla küresel seçim yeri kullanmaktadır. Pingdom ile daha iyi bir son kullanıcı deneyimi için web sitelerinizin çalışma süresini, performansını ve etkileşimlerini izleyebilirsiniz. Müşterileriniz size teşekkür edecek.

Optimizely

Önemli miktarda trafik elde ettikten sonra, Optimizely’ye kaydolmayı düşünün. Bu, ‘mükemmel test koşulları’ altında sitenizdeki değişikliklerin etkisini test etmenin bir yoludur. Optimize Edici’yi, kitlenizin yarısının sayfanın orijinal sürümünü ve yarısının güncellenmiş olanın gösterildiği ‘A / B testi’ olarak bilinen şeyi çalıştırmak için kullanabilirsiniz. Ardından, seçtiğiniz metriğe göre hangisinin daha iyi performans gösterdiğini kontrol edebilirsiniz.

İnternet sitesi nasıl açılır?: SSS

Küçük bir işletme için bir web sitesi oluşturmanın maliyeti nedir?

Kişisel bir etki alanı ve reklam içermeyen gerçekten profesyonel görünümlü bir işletme web sitesi yapmak için maliyetler yaklaşık 2000 TL ile 5000 TL arasında değilmektedir.

Bir işletme web sitesi oluşturmak ne kadar sürer?

Bir web sitesinin oluşturulması 1 hafta ile 1 ay arasında değişmektedir. İçeriğinize göre değişecektir.

,

Comment (1)

Comments are closed.

.